Ah ja, så oprandt dagen for den ventede tur med chokoladetoget, og turen skuffede ikke smiley Jeg vandrede den lille tur ned til stationen og var der i fin tid til at finde min plads i det hyggelige tog før afgangen 8.57.

Vi fik serveret en croissant og en kop varm chokolade og kunne derefter nyde det kønne landskab på vejen i behageligt tempo, indtil vi ankom ved stationen til ostebyen Gruyères godt 5 kvarter efter. Ostefabrikken ligger lige ved siden af stationen, så vi kom hurtigt i gang med en rundvisning og fik selvfølgelig lidt prøver på osten af samme navn.

Efter 1 times tid i ostens navn tog vi en 5-minutters bustur op til den kønne lille middelalderby Gruyères. Her fik vi 2½ time på egen hånd, men en del af tiden gik selvfølgelig med at udforske slottet Château de Gruyères, som ligger på en bakketop umiddelbart lige over middelalderborgen. Jeg fik dog også tid til at kigge på lidt butikker og spise en crêpe smiley Det var lidt uventet for mig at finde et Alien-museum i Gruyères (manden der har designet Alien-uhyrerne er schweizer), men som jeg skrev til Torben måtte det vente til en anden gang, hvor han var med, hehe.

Nå, ved 14-tiden var det så tid til endnu en bustur – denne gang til byen Broc, hvor Nestlé-fabrikken Maison Cailler skulle besøges! Jeg kunne mærke på folk, de efterhånden var klar til chokolade smiley Vi fik en fin rundvisning, hvor vi gik rundt i små grupper uden guide, men med gode forklaringer undervejs via lyd og billeder.

Først fik vi den obligatoriske fortælling om chokoladens færd fra Amerika til Europa og Schweiz’ rolle i den moderne chokoladekunst. Derefter gik vi gennem produktionsområdet og så et chokoladeprodukt blive til – og slutteligt kom vi til det egentlige: prøvesmagningen! smiley Der var fri og ubegrænset adgang til prøver på over 20 forskellige slags… Jeg agtede at prøve dem alle, men måtte smide håndklædet i ringen, da der manglede et par stykker. Jeg er tydeligvis ikke i form endnu!

Da der var gået et par timer var det tid til at sætte næsen tilbage til Montreux med toget igen, og hjemturen var naturligvis lige så seværdig som udturen. Efter et lille hvil på hotellet, tog jeg ned til byen og hyggede lidt rundt og spiste en portion lasagne.

I morgen er det så tid at tage til hovedstaden Bern. Jeg har ikke nogen faste planer dér endnu, men det er nu også rart nok til en afveksling. Jeg har lagt billeder fra dagen i dag op på schweiz.elmomo.dk – gårsdagens billeder må lige vente lidt endnu.