Efter endnu en køn og problemfri togtur – denne gang på halvanden time – steg jeg i dag ud på perronen i Luzern. Det er jo ikke fordi, Bern ikke var en interessant by, men jeg glædede mig nu alligevel til igen at komme til en lidt mindre by med sø og bjerge lige ved hånden.

Efter den første dag her, må jeg sige, forventningerne til fulde er blevet indfriet! Mit hotel ligger i den gamle bydel og lige ud til vandet, hvor sø bliver til flod, så efter indtjekningen var der stor lyst til at komme ud og suge indtryk til sig!

Jeg fik krydset de hyggelige gader samt floden flere gange for at få alle detaljer med – og dem var der nok af. Udsmykkede bygninger, gamle træbroer og fine historiske monumenter foruden den hyggelige stemning omkring promenaderne ved flod og sø.

Men det allerbedste var nu, da jeg besteg Musegg-muren, Luzerns gamle bymur, og overvandt trapperne op til nogle af tårnene på samme mur. Her blev jeg belønnet med en helt igennem fantastisk udsigt til Luzern med sø og bjerge i baggrunden. Tryllebindende.

Bagefter vandrede jeg ned til byen igen og fik de sidste seværdigheder med, inden jeg fandt en restaurant nær floden, hvor jeg fik mig en god gang pasta til aftensmad.

I morgen bliver forhåbentlig også en dag med guf for øjnene, for der har jeg planlagt en sø- og bjergudflugt smiley

Nå, jeg havde ellers udvalgt billeder fra dagens oplevelser, men internetforbindelsen her ser ud til at være noget sløv i det, så dem må I have til gode lidt endnu.